The Campus des Métiers et des Qualifications GASTRONOMIE, HÔTELLERIE et TOURISMES Occitanie federates the actors with the aim of promoting the employability of its learners. By relying on research and innovation, it provides answers to the expectations of professionals. Through the construction of professionalization paths and the diversity of the training it offers, it supports lifelong training.
The Gastronomy, Hospitality and Tourism Professions and Qualifications Campus brings together a number of players in the sector in its network:
These strengthened partnerships participate in the orientations, decisions and actions implemented by the Campus.
Its projects may have a territorial, national or international dimension.
The professional federations and associations that are members of the Campus :
HOTEL AND RESTAURANT INDUSTRY
OUTDOOR HOTELS
TOURISM
OPCO
At the service of employees and companies, since the beginning of 2019, the COmpétences Operators have replaced the Organismes Paritaires
Collecteurs Agréés (OPCA) with significantly different missions:
The branches covered by the Campus are represented by 4 OPCOs:
ASSOCIATION
Le Campus est un lieu d’échanges qui permet aux entreprises de faire entendre leur parole en matière de formation.
Le Campus recueille les besoins en compétences des partenaires économiques pour mettre en adéquation l’offre de formation.
Des actions de découverte des métiers, job dating et un plan de communication web sont mis en place pour améliorer l’attractivité des métiers du campus et faire évoluer les représentations en particulier chez les jeunes filles. Ainsi, les entreprises membres du campus valorisent leur marque employeur auprès des publics du campus.
Devenir membre professionnel du campus, c’est partager des valeurs, des savoir-faire et renforcer des synergies : PARTENARIAT DE CONFIANCE, COLLABORATION ECOLE – ENTREPRISE, VALORISATION DU DÉVELOPPEMENT ÉCONOMIQUE, ATTRACTIVITÉ DU TERRITOIRE
Grâce à son réseau de partenaires, le campus permet à ses apprenants de :
Attirer davantage de partenariats et de structures dans les filières créatrices d’emploi.
HÔTELLERIE RESTAURATION
différents concepts : rapide, collectivité, traditionnel, gastronomique, haut de gamme ; éphémères ; nomades
OUTDOOR HOTELS